Със свой указ президентът  назначава служебно правителство от днес, 2 август 2022 г.

...
Със свой указ президентът  назначава служебно правителство от днес, 2 август 2022 г.
Коментари Харесай

Четирима пловдивчани влизат в новия служебен кабинет на Румен Радев

Със собствен указ президентът  назначава служебно правителство от през днешния ден, 2 август 2022 година В състава му вършат усещане имената на четирима пловдивчани. Това са,,  и.

 е юрист с над 20 години опит. Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година приключва магистърска степен по право в Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. От февруари 2007 година е съучастник и шеф на Адвокатско сдружение " Демерджиев, Петров и Баев “. От юни 2016 година е член на Адвокатски съвет към Адвокатска колегия  – Пловдив, като от юли 2016 година до февруари 2019 година е негов секретар. През февруари 2019 година става ръководител на Адвокатска гилдия – Пловдив. Напуска поста, откакто през май 2021 година е назначен за заместник-министър на правораздаването в служебното държавно управление, назначено от президента.

През октомври същата година с декрет на президента е назначен за длъжностен министър на правораздаването.

След края на мандата се връща към адвокатската си процедура. Като юрист е прочут със мощните си публични позиции. Взима интензивно присъединяване при разискването на значимите тематики в областта на правораздаването.

 е магистър по " Международни стопански връзки “ от УНСС и бакалавър по политология от Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “. Притежава редица спомагателни квалификации и документи в областта на стопанската система, ръководството и дигитализацията от Импириъл Колидж Лондон, Бизнес учебното заведение на Оксфордския университет и други интернационалните просветителни институции.

През годините е заемал позиции като стопански специалист и съветник по плана за създаване на Интермодален контейнерен терминал в Пловдив, член на съвета на шефовете на Зона за публичен достъп в " Пристанище Бургас ", ръководител на съвета на шефовете на " Пристанище Бургас " ЕАД и ръководител на управителния съвет и заместител общоприет шеф на Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

Бил е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление, назначено от президента през януари 2017 година. От септември до декември 2021 година още веднъж е министър на превоза, осведомителните технологии и известията в служебното държавно управление, назначено от президента.

От март 2022 година заема длъжността секретар по стопанска система на президента. 

е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.

През 2001 година приключва Аграрен университет Пловдив. Магистър е по “Растителна отбрана ". Има няколко специализации – професионални квалификации по “Управленски умения ", “Политически мениджмънт ", “Публични политики " и “Политически мениджмънт " в Нов български университет, Българско учебно заведение за политика и Съвета на Европа /Страсбург/.

Първите години от професионалната му биография са на аграрни производител. След това стартира да натрупа сериозен професионален опит в Държавен фонд " Земеделие “, стартира като специалист и стига до поста началник на Регионална разплащателна организация – Пловдив.

От 2013 година е народен представител в 42-ото Народно заседание. През същата година е назначен за заместник-министър на земеделието и храните.

е третият ръководител на Национален съюз на земеделските кооперации в България. Избран е на този пост на 28 юни 2016 година и го заема до май 2021 година, когато е поканен и след това заема още веднъж поста на заместник-министър на земеделието, храните и горите в двете служебни държавни управления, назначени от  президента.

е роден на 5 февруари 1981 година в Пловдив. Той е магистър по финанси на Оксфордския университет и бакалавър по осведомителни системи и финанси на Университета в Мейн, Съединени американски щати.

Професионалната му кариера минава през " УниКредит “, където четири години е бил шеф " Инвестиционно банкиране “; Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР), в която шест години е основен банкер; управител " Консултации по покупко-продажби “ в " Ърнст и Янг “.

Работил е в интернационалните компании като " Ситигруп Глоубъл Маркетс “, " Браун Брадърс Хариман “ и " Дженеръл Електрик “.

има дълготраен опит в плановото финансиране и в структурирането на транзакции, вариращи от дялово вложение до синдикиране на хибриден и старши дълг. Управлявал е портфолио от започващи компании на " Булбанк “ и е бил координатор на програмата за рисков капитал на Европейска банка за възстановяване и развитие за Балканите.

Заместник-министър на превоза и известията в служебното държавно управление, назначено от президента за интервала от септември до декември 2021 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР